Mobilierul Din Camera Copilului

mobilier camera copiilorCum alegi mobila pentru camera copiilor? Cu foarte mare greutate ar răspunde mulți dintre noi. Însă nu e chiar așa dacă ții cont de cîteva momente importante.Atunci cînd alegi mobila pentru copii trebuie să știi că mobila în primul rînd trebuie să fie sigură, funcțională și ecologică.
Caută să ai în camera copiilor cît mai puține muchii și colțuri, iar dacă totuși mobila are cîteva colțuri atunci optează pentru protecții pentru a evita eventuale lovituri ale copilului.

O opțiune foarte bună ar fi să optezi pentru un mobilier modular care poate fi modificat în timp, odată cu creșterea copilului. Spre exemplu un pat transformabil, module de dulapuri pe care le poți organiza pe perete după propria preferință.

Ai grijă și de spațiile de depozitare acestea trebuie să fie suficiente astfel încît jucăriile, hăinuțele și alte lucruri ale copilului să poată fi organizate eficient. Locurile de depozitare pentru camera copiilor sunt de două feluri: dulăpioare și locuri de depozitare la care copii să nu aibă acces și dulăpioare la care copilul trebuie să aibă acces pentru a-și aranja jucăriile.

Nu în ultimul rînd alege tema și culorile corecte ale mobilierului. Culorile pot fi alese în dependentă de sexul copilului, preferințe, vîrstă. Dacă totuși camera este împărțită de către doi copii de sex opus, optează pentru culori ale mobilierului neutre, în două combinații.


1. Alege tema corecta si culorile. Daca nu stii inca de sexul copilului tau, atunci este mai bine sa planifici pentru toata camera culoarea alba si indata dupa nasterea copilului poti sa adaugi stropi de culoare sau poti alege, de asemenea, culori neutre cum ar fi verde si portocaliu.

2. Cauta pe internet diferite marci si stiluri de mobilier pentru copii, cum ar fi masa de schimbat, patutul, caruciorul si comoda. Astfel, vei obtine o idee clara asupra a ceea ce iti place si vei intelege diferitele alegeri care sunt disponibile.

3. Tine minte un singur lucru, cheltuieste o suma mai mare de bani pe produse de lunga durata, cum ar fi patutul copilului, masa de schimbat, carucior si economiseste cat mai multi bani pentru accesoriile pentru copii.

4. Este foarte greu sa cumperi caruciorul corect, care se potriveste copilului tau, deoarece vei gasi atat de multe modele din care sa alegi.

Aici sunt lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare cand alegi caruciorul:

Vrei sa mergi la jogging cu caruciorul sau la plimbari linistite in parc?

Doresti sa utilizezi caruciorul pentru cumparaturi?

Vrei un spatiu de depozitare imens?

Vrei sa cumperi caruciorul care incape in portbagajul tau de la masina?

5. Dupa alegerea tuturor pieselor de mobilier pentru copil, urmatorul lucru care trebuie luat in considerare este modul de a decora camera copilului. Selecteaza tablouri minunate de perete, litere mari din lemn, rame foto si diverse alte accesorii care sa lumineze camera.

6. In timp ce alegi caruciorul pentru bebelus, in primul rand trebuie sa decizi ce stil de carucior doresti, inainte sa cauti o marca individuala. Odata ce ti-ai facut o idee mai buna asupra scopurilor in care doresti sa utilizezi caruciorul, atunci va fi usor pentru tine sa alegi.

7. Nu este necesar sa se cumpere monitor pentru copil, dar este bine sa-ti ofere liniste. Selecteaza monitorul bazat pe lucrurile pe care ai de gand sa le folosesti. Trebuie mutate multe in jur, asa ca asigura-te ca monitorul este portabil.

8. Alege patutul pe baza marimii si lungimii copilului tau si sa fie bine construit, pentru ca patutul este locul unde copilul tau va petrece cea mai mare parte a timpului sau.

9. Asternuturile de pat ale bebelusului sunt un alt lucru pe care trebuie sa cheltuiesti o multime de bani. Poti gasi cu usurinta un design dragut si minunat pentru asternuturile copilul tau.

mobila copii

Cele mai multe dintre patuturi si cosuri folosesc asternuturi standard. O idee buna este sa cumperi doar accesoriile necesare pentru copilul tau si sa pastrezi toate lucrurile mai putin necesare pentru lista de cadouri de la petrecerea bebelusului.

10. Cosurile pentru copii sunt utile pentru copilul tau doar de la nastere pana la varsta de 4 luni. Cand copilul incepe sa se rostogoleasca dintr-o parte in alta este momentul sa-l tii in pat.