Mobila Pal Vs Mobila Mdf

Mobila PALPAL-ul melaminat este o placă aglomerată lemnoasa, folosită mai des de către producătorii de mobilă pentru că are un preţ mai mic decît MDF-ul şi se prelucrează mult mai uşor. Densitatea fibrei plăcii din Pal este este mai scăzută decît a plăcii din MDF. Pal-ul are atît avantaje cît şi dezavantaje , iată care sunt ele:
- Avantaje – accesibil la preţ, uşurinţă şi rapiditate de execuţie, gamă variată de culori, execuţia oricărui tip de mobilier după forma şi dimensiunea dorită.
- Dezavantaje - durata medie de viaţă a Pal-ului este mai mică decît a MDF-ului, nu este rezistent la aburi, umezeală, diferenţe de temperatură.

Din Pal poate fi produsă atît mobilă la comandă, cît şi mobilă în serii. Pal-ul se recomandă pentru următorul tip de mobilier: dressing, living, dulapuri simple sau cu uşi-glisante, dormitoare, mobilă farmacii, mobilă spaţii comerciale, mobilă spitale, mobilă pentru birou etc, cu excepţia bucătăriei şi a băii unde spaţiul este umed.

MOBILA MDF

MDF-ul este o placă fibrolemnoasă cu o densitate medie, şi este un material folosit des pentru producerea mobilierului pentru baie şi bucătării. Este un material mai dur decît Pal-ul si are o densitate cuprinsă între 530 şi 800 kg/Mcub. La fel ca şi Pal-ul, MDF-ul are şi avantaje şi dezavantaje:
- Avantaje – finisaje excelente, rezistenţă mai bună în timp, gamă variată de culori
- Dezavantaje – preţuri mai mari, prelucrare mai costisitoare, forme standarte.
De obicei din MDF se realizează doar fonturile, uşile mobilierului, restul corpului mobilei se execută din PAL.
Cu ajutorul acestor două materiale poţi crea un design modern şi mobilă confortabilă, ergonomică şi funcţională.