Mobila De Living - Sfaturi Si Idei

Sufrageria este cartea de vizita a locuintei tale. De aceea, atunci cand decizi ca vrei sa ii oferi un aer clasic, este bine sa tii cont de anumite reguli in ceea ce priveste calitatea si aspectul lemnului. Mobilierul din lemn de culori diferite sau materiale diferite poate sa para ostentativ sau chiar de prost gust. Este important sa potrivesti mobilierul din lemn masiv in mod impecabil pentru ca sufrageria ta sa fie primitoare si foarte placuta din punct de vedere vizual. Spre exemplu, daca ai ales deja o biblioteca din lemn masiv de culoare inchisa si piese ornamentale din acelasi material, o masa din lemn de culoare neagra cu elemente minimaliste este de evitat. In ceea ce priveste piesele de mobilier pe care trebuie sa le alegi, exista reguli nescrise cu privire la mobila de baza a unei sufragerii. Pentru confortul tau si al oaspetilor tai, sunt necesare cel putin o canapea, o masa de cafea, o masuta mobila, fotolii, un televizor si o biblioteca.

Pozitioneaza in mai multe randuri piesele de mobilier la care te-ai gandit in diverse locuri ale sufrageriei si gandeste-te la elemente care pot fi adaugate pe parcurs pentru a oferi incaperii personalitate si un aspect deosebit. Piesele artistice, tablourile, ramele, decoratiunile, etc., trebuie sa fie in ton cu mobilierul ales, iar luminozitatea este cea care va pune in valoare fiecare obiect in parte. De aceea, este important sa te asiguri ca sufrageria va beneficia de lumina naturala pe toata durata zilei.

mobila de livingAmenajarea unui living de apartament poate pune la incercare imaginatia unui designer de interior. Alegerea culorilor, a accesoriilor, a mobilei sunt foarte importante in crearea unei atmosfere placute si relaxante, dar in acelasi timp moderne si elegante.

Analizeaza cum va fi folosita camera. Daca vei primi doar musafiri in living, atunci poti sa iei in calcul materiale mai pretioase sau mai delicate. In cazul unei familii cu copii, livingul va fi o zona des populata si asaltata cu diverse activitati. Pentru acestea ai nevoie de mobilier pe masura si canapea si/sau fotolii cu materiale rezistente, la utilizare intensa si chiar la pete.
Confort si calitate. O canapea de proasta calitate se va uza mult mai repede si iti va produce disconfort de fiecare data cand o vei folosi. Ca sa previi asta, uita-te cu atentie la modul cum sunt confectionate canapelele din diversele magazine pe care le vei vizita. Verifica materialul, cadrul, umplutura.

Decoreaza cu stil. Iti spuneam in acest articol care sunt cele mai utilizate stiluri in amenajarile contemporane. Inainte sa iei vreo hotarare, tine cont in primul rand de functionalitatea pieselor de mobilier care iti vor decora livingul. Daca te atrage ideea unui semineu, de exemplu, poti construi decorul in jurul acestei piese. O panorama frumoasa catre un exterior cu spatii verzi s-ar putea regasi sub diferite forme in amenajarea ta: mai multe plante, tablouri vegetale, pereti verzi, materiale naturale sau o cromatica inspirata de natura. Daca spatiul din living se bucura de multa lumina naturala, alege sa il transformi intr-un atu pentru decor. Alegerea unui stil per ansamblu stabileste coerenta si unitate in locuinta, insa cel mai important este armonia elementelor de decor care aduse impreuna converg catre un ambient armonios.

Alege cu atentie piesele de mobilier. Orice piesa din livingul tau ar trebui sa fie in armonie cu cealalta. Nu alege elemente doar pentru ca ti-au placut in magazin. E posibil ca in aranjarea pe care ai gandit-o, canapeaua, fotoliul, scaunul sau corpul de biblioteca respectiv sa nu se potriveasca deloc, facand astfel investitia inutila. Asta nu inseamna ca trebuie sa cumperi toate piesele din acelasi loc ca parte ale aceleasi colectii. O amenajare cu stil se compune aducand laolalta diferite elemente cu un numitor comun.

Pastreaza lucrurile simple. Pentru a fi sigur ca nu gresesti, incepe cu piesele principale, de baza. Gandeste-te in primul rand la nevoile tale. Ai nevoie de o canapea cu un model versatil ce va putea sa se preteze micilor schimbari pe care le vei face in timp. Apoi, ia in calcul depozitarea - cateva corpuri modulare pentru a compune o biblioteca (rafturile de perete si etajerele pot fi usor integrate in amenajare), unul sau doua fotolii (tine cont de cat spatiu ai in living) si o masuta de cafea ca liant intre piese. Dupa ce ai stabilit baza vei putea adauga acele elemente de decor care vor personaliza spatiul - perdele, draperii, covoare, tablouri, plante, decoratiuni.